NowyDziwnow.pl Strona Główna NowyDziwnow.pl
NiEzAlEżNe Forum Mieszkańców i Sympatyków Dziwnowa oraz okolic

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Kebabownie
Autor Wiadomość
ken
Gość
Wysłany: 2009-09-14, 18:07   Kebabownie  

Byłem w te wakacje w Dziwnowie i muszę powiedzieć, że się rozczarowałem. Mojej ulubionej kebabowni nie było! W centrum stała taka mała budka z krzesełkami... chyba koło jakiegoś spożywczego sklepu. Niestety, musiałem stołować się u kogoś innego... polecam Złotą Rybkę. :D

and73
Gość
Wysłany: 2009-09-14, 19:23     

w tym roku to wogole wiele takich miejsc przybylo, na samym wjeździe chociażby

sab3st
Gość
Wysłany: 2009-09-15, 10:20     

ja tam wole sprawdzone miejsca, ta buda o której pisze poprzednik była ok, tylko ze długa kolejka zawsze... no ale cóż!

zaba
Gość
Wysłany: 2009-09-15, 11:25   Ciasto...  

Pamiętam jak byłam w Dziwnowie po raz pierwszy i spróbowałam ciasta czosnkowego...
Do dziś pamiętam jakie to było pyszne... :) i mam nadzieję, że jak będę tam zaglądać kiedykolwiek to to ciasto w dalszym ciągu będzie robione :)))
A Kebaby uwielbiam i w sezonie takich miejsc powinno być bardzo dużo.
Dziwnów to miejsce, często odwiedzane przez turystów...
Bo przyciąga, ma w sobie coś szczególnego, coś za czym tęsknię :-) ))

Gość

Wysłany: 2009-10-02, 23:49     

Dobry kebab był u turka koło ABC. Podobno w żaglach nie było też najgorzej. Większość lokali robi typową masówkę przez co coraz trudniej znaleźć przyzwoite jedzonko w Dziwnowie.

--------------------
Dziwnów kwatery, informacje wydarzenia

Gość

Wysłany: 2009-10-05, 22:31     

Tak, to prawda, u tego Turka BYŁ dobry. -Bywałem tam dość często, niestety to, co podawali w tym roku, to katastrofa. - Zwykłe wyłudzanie pieniędzy. Surowe mięso itp. Rada dla miłośników kebabów - co roku trzeba eksperymentować, szukać i próbować. Zmieniają się obsługi, właściciele i to, co co było dobre w tym roku, w przyszłym może okazać się klapą. Pozdrawiam. J.

ajax
Gość
Wysłany: 2009-10-05, 23:34     

Ja tam zawsze patrze czy ludzi dużo się przewija przez lokal, następnie czy mięsko regularnie schodzi, i czy jest jego tak powiedzmy 3/4 na patyku. Lokale gdzieś na uboczu można sobie śmiało odpuścić. Czasem także jak za duży przemiał ludzi to leją byle co jako sos. Ogólnie trzeba próbować, tak jak poprzednik napisał.

conip
Gość
Wysłany: 2010-06-05, 21:57     

A co z kebabem w tym roku? Mojej ulibionej budki kolo AGD nie ma, to porażka ;) hehe trzeba testowac zeby wyczaic co i jak. narazie jadlem naprzeciwko wczasowiska i nic specjalnego (trociny same), najważniejsze ze rewolucji nie bylo po tym hehe

tomi
Gość
Wysłany: 2010-06-15, 21:16     

bardzo przepraszam ale naprzeciwko wczasowiska kebab pycha! dobre surówki i pycha mięsko. jak w sezonie tak dalej bedzie to szacunek. narazie tylko tam chodze!

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach